Saturday, September 20, 2008

Legeplads og telefon






Idag gik vi over på den "hemmelige" legeplads bag posthuset. Dér mødste vi en køn og skrap lille børnehavedame Victoria. David var ret interesseret og vise versa så de legede lidt sammen. Efter aftensmaden ringede vi til farmor og farfar, og David er efterhånden helt habil til telfonsamtaler (dvs. man snakker og stiller ja/nej spørgsmål som han mestendels svarer ja til ;-)

Ellers er status her slut september at han kan sige til en gang imellem når han har lavet "nur" i bleen. Han snakker efterhånden med 3-4 ordssætninger; "han var lige der", "Fuglen fanger fisken" "kan li det" mm. Han kan så godt som tælle til 10, kender mange af farverne og kan sige dem hvis man peger. Han har fundet ud af, at når man taler om flere af noget putter han -er bag på; fx. hester, hunder, biler mm.
Han kan blive frygtelig ked af det hvis han ikke får sin vilje (at mor skal bære ham når vi er ude og gå.) Han er glad for mad, og plager om kage, cola, æbel, pære, banan, -nanas, kiks, vand-melom, lagkage, skål (koldskål) og andre gode sager.

Han sover super godt, bliver lagt kl. ca. 19.30. Vi forlader ham vågen, han falder selv i søvn og vågner omkring kl. 6.30-7.00. Han kender alle familiemedlemmers navne og alle de voksnes navne i vuggeren. Den nye yndlingspædagog er Katja og Lilly som runner up. Er fascineret af "naturhjørnet" med høne-fod, sange (slange) eg-ern, og muld-varp (han udtaler hver stavelse meget tydeligt og adskildt) Han kalder far for "far", men "Thomas" når han skal kalde på ham.
+ en masse masse mere.

No comments: